Onze Goede Doelen                                  

Natuurlijk wil TIXYPIX dat alle donaties goed gebruikt worden. Daarom doneren we alleen aan Goede Doelen die door het CBF erkend zijn. Het CBF houdt toezicht op de Erkende Goede Doelen in Nederland en zorgt ervoor dat deze hun beloftes nakomen en integer opereren.

Lees hier meer over op www.cbf.nl                                 

 

 

De Nederlandse Brandwonden Stichting doet er alles aan om brandwonden te voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken. De organisatie wordt niet gefinancierd door de overheid en is volledig afhankelijk van gevers en vrijwilligers die zich inzetten voor de landelijke collecte.  Wij financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verpleegkundigen met hun opleiding, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Hierbij werken we vanuit de organisatie Brandwondenzorg Nederland intensief voor en samen met de drie Nederlandse Brandwondencentra (Groningen, Beverwijk en Rotterdam). Met elkaar streven we er naar de brandwondenzorg voor de patiënt continu te optimaliseren.

 


De Dierenbescherming zet zich dag in, dag uit, in voor dieren in nood. Dat doen we met onze dierenambulances, dierenopvangcentra, inspecteurs en de duizenden vrijwilligers die wij in het land hebben. Of het nu gaat om huisdieren, landbouwdieren of dieren in het wild: alle dieren kunnen op onze toegewijde en professionele inzet rekenen. Naast directe hulp aan dieren besteden wij ook veel aandacht aan voorlichting en educatie. En met ons lobbywerk, van gemeentelijk tot op Europees niveau, beïnvloeden wij wet en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn.

 


Stichting Haarwensen schenkt al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar die, door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Zonder jouw hulp kan Haarwensen niet bestaan. De kinderen ontvangen de haarwerken zonder dat daar kosten aan verbonden zijn, maar de haarwerken zijn natuurlijk niet gratis. Naast het schenken van een haarwerk voorziet Haarwensen ook in het onderhoud van het haarwerk. De kosten voor de productie, het aanmeten en het onderhoud van een haarwerk liggen rond de € 1.500. Jouw steun is daarom ook meer dan welkom.

 


Stichting De Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie en is dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. Wij richten ons op vier doelen: Ruimte voor Natuur, Schone Zee, Duurzaam Voedsel en Natuurvriendelijke Energie. Samen met anderen werken wij aan een schone en gezonde Noordzee.

 


Resto VanHarte: Want samen eten verbindt
Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Dat doet de organisatie door buurtrestaurants op te zetten voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Een Resto is dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen. Zo brengt Resto VanHarte mensen met elkaar in verbinding, zodat zij samen kunnen koken en eten en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap. Bij Resto VanHarte ga je als onbekenden aan tafel en als vrienden naar huis.

Groter sociaal netwerk

Vrijwilligers en professionals runnen de sociale buurtrestaurants, de Resto's. Iedereen is welkom. Zo komen mensen in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Resto VanHarte biedt mensen een groter sociaal netwerk aan. Aan tafel wordt gepraat en is er van alles te beleven. Er is een nauwe samenwerking met de gemeente, sociale en maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

 


Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Onze missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te beschermen en te herstellen. Dit doen we altijd via duurzame bosprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking. We zijn er voor particulieren maar ook voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen reduceren en/of compenseren.

 


Mensen met Downsyndroom zijn in de eerste plaats mensen zoals jij en ik. Met dromen, idealen en hun eigen talenten. Net zoals iedereen. Maar als je Downsyndroom hebt, is het niet vanzelfsprekend dat je mee mag doen. Dat je talenten gezien worden en dat je bijvoorbeeld kunt wonen, werken, sporten en je steentje kunt bijdragen aan de maatschappij. Over Downsyndroom bestaan namelijk nogal wat vooroordelen. Het zou altijd een zwaar bestaan zijn en er zou meer niet dan wel kunnen.  Dat is natuurlijk onzin: Iedereen is anders en een verstandelijke beperking betekent zeker niet dat je minder waard bent. Stichting De Upside van Down wil dat mensen met Downsyndroom mogen meedoen, want voor ons staat vast dat de maatschappij waardevoller is als zij er hun bijdrage aan mogen leveren! Daarvoor is een reële beeldvorming over wat het betekent om met Downsyndroom te leven, een eerste vereiste. Onze stichting maakt zich sterk voor deze realistische, eerlijke beeldvorming, door de organisatie van projecten waarbij inclusie voorop staat.

 

© 2016 - 2021 TIXYPIX | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel